В Русия все още отказват използват думата отстъпление на руските сили от

...
В Русия все още отказват използват думата отстъпление на руските сили от
Коментари Харесай

Песков към журналистите: За Украйна питайте колегите ми от Министерство на отбраната

В Русия към момента отхвърлят употребяват думата  " оттегляне "  на съветските сили от окупираните територии в Украйна и употребяват термина " прегрупиране ".

Военното командване на Русия е уведомило президента Владимир Путин за " прегрупирането " на съветските войски (термин, с който в Русия се отбелязва отстъплението на съветската армия) на фона на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. Това съобщи прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков, представен от РИА Новости, съобщи Актуално.

Той увери, че военното командване рапортува на президента на Русия за всички дейности, които се правят в границите на пълномащабното навлизане в Украйна. " Путин е в непрекъснат контакт с министъра на защитата и с всички военни ръководители. Не може и да бъде иначе по време на " специфичната военна интервенция ", добави представителят на Путин.

" Цялата информация за обстоятелствата по ракетните удари, както и резултатите от тези удари се дават от сътрудника ми Конашенков на брифингите. Оценки за настоящата обстановка дава и Министерството на защитата или самият главнокомандващ ", добави Песков в диалог с кореспонденти. Дмитрий Песков отхвърли да разяснява и масираната ракетна офанзива на съветските въоръжени сили по Харковската Топлоелектрическа централа, вследствие на която някои райони на Украйна останаха без електричество и газ. 

Говорителят на Путин предложи на публицистите да насочат въпросите си към Министерството на защитата, което дава отговор за офанзивите против украинските градове и инфраструктура.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР